کتاب اصول و مهارت های خیرگزینی نوشته احمدرضا اخوت ، فاطمه فیاض و مریم ادیب است که در زیر به معرفی اجمالی کتاب می پردازیم .
کتاب حاضر با نزدیک دانستن مفهوم تقوا و خیر بر این اعتقاد است که هر قدر خیرگزینی در افراد تقویت شود به طور طبیعی تقوا نیز در آنها تقویت شده است ، چه اینکه تقوا در دوره دوم رشد به صورت خیرگزینی جلوه می کند زیرا فرزند در این دوران خدا را با عنوان همه خوبی ها وخیرات می شناسد .
مرحله دوم زندگی انسان که می تواند از پنج ، شش یا هفت سالگی آغاز شود سن آمادگی برای بلوغ است . مرحله ای که در آن لازم است قوه اختیار کودک به تدریج فعال شود و بتواند آگاهانه در زندگی خود تصمیم بگیرد و با اهداف مشخص و افق های بلند برنامه ریزی کند . لذا این دوره ، دوره فعال سازی تصمیم گیری و برنامه ریزی در زندگی است و لازم است مقدمات و لوازم این فعال سازی مهیا شود .
در روایات این دوره به نام دوره عبودیت معرفی شده و به نظر می رسد که باشکوه ترین دوره زندگی انسان باشد که در آن می تواند بایدها و نبایدها را کاملا رضایتمندانه بپذیرد .
یکی از لازم ترین اموری که می بایست در تشخیص بایدها و نبایدها و عمل به آنها و نیز در تصمیم گیری و برنامه ریزی مورد توجه قرار گیرد تقویت انواع تفکر است . محورهای یاد شده فوق را می توان تحت عنوان جامع خیرگزینی بررسی کرد .
برای طی مراحل خیرگزینی لازم است موارد زیر محقق شود :
این موارد ابتدا با کمک والدین و مربیان به فرزندان القا می شود تا پس از تمرین های مکرر در آن ها نهادینه و فعال شود .
کتاب حاضر در سه بخش زیر تنظیم شده است :
بخش اول :
نیاز و ذائقه شناسی ، ضرورت شناخت کودکان در این دوره سنی ، آسیب هایی که آنها را تهدید می کند و نیز در نظر داشتن ذائقه و مطالبات آنها .
بخش دوم :
راهبردها و مهارت هایی که تقوا را در فرزندان نهادینه می کند و به آنها خیرگزینی آموزش می دهد .
نکته ویژه این بخش عبارت است از :
در این بخش جمعا هجده راهبرد آموزش داده می شود و هر راهبرد را با فعالیت مخصوص آن به مخاطب آموزش می دهد .
بخش سوم :
ایمن سازی با محوریت مساجد ، ضرورت فعالیت داشتن فرزندان در مساجد و هدایت آنها توسط نماز .
نکته ویژه ی کتاب اصول و مهارت های خیرگزینی تیتر بندی مناسب و دو رنگ هر موضوع و تولید محتوای بصری بسیار مناسب برای خواننده کتاب است .