موضوع کتاب به اضافه ی مردم بیان و مروری بر برخی اصول و قواعد کار فرهنگی به استناد تجربیات ارزنده ی تاریخ انقلاب اسلامی ست . روح الله رشیدی ، نویسنده کتاب این قواعد در قالب تجربه نوشت های خود به صورت ده اصل بیان کرده است .
این ده اصل اگرچه از هم جدا هستند اما عملا در قلب هم و در یک ارتباط تنگاتنگ هستند و عمل به آنها در کنار هم لازم است .
مسلما در این چهل سال آزموده شده خصوصا از بانیان و عاملان فرهنگی حرف های بهتر و بیشتری وجود دارد که می توانند این مطالب را کامل تر کنند تا برای گام دوم قدم های بلند تری برداشته شود .
ده اصل بیان شده در فصل های جدا : مردم محوری ، مشارکت پذیری حداکثری ، گروه محوری ، هنر محوری ، عملیات محوری ، کار اجتماعی به جای کار جمعی ، فرصت محوری ، مسجد محوری ، اولویت محوری و عدالت محوری
در انتها ضمیمه ای با عنوان یادواره شهدا و باید ها و نباید ها و راه حل ها یی مختصرا بیان شده است .
« مسجد محوری
مثال
اواسط دهه هفتاد ، پروژه بزرگ واکسیناسیون فلج اطفال در کشور انجام شد . آیا می دانید که یکی از مراکز اصلی اجرای این عملیات بزرگ بهداشتی و درمانی ، مساجد محلات بودند ؟
در آن اقدام ملی اگر مساجد نبودند ، حتما یک جای کار می لنگید و شاید هم اصلا امکان اجرای چنین کار بزرگی وجود نداشت . نقش مساجد در طرح واکسیناسیون اطفال ، نقش محوری بود . مساجد ، قرارگاه ها نیرو های عمل کننده ( اعم از وزارت بهداشت و نیروهای بسیج و... ) بود . هر روز در مسجد جمع می شدند و کارشان را محله به محله شروع می کردند . »
بخشی از کتاب به اضافه مردم صفحه ۱۰۶