آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود . آش چندین نوع است از جمله آش رشته ، آش ماست ، آش شله قلمکار ، آش جو، آش دوغ و …
در مقدمه کتاب دانستنی هایی زیر را در مورد پختن آش بیان کرده است :
این غذای خوشمزه را در هر شهر و دیار آن را به نوعی تهیه میکنند و مواد لازم انواع آش هم در بعضی شهرها فرق میکند بنابراین توجه شما را برای تهیه آن به موارد زیر جلب میکنیم :
آش را باید با آتش ملایم پخت و مدت آن هم باید طولانی باشد و مرتب باید آن را هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود .
تمام حبوباتی که در آن به کار میبرید باید از شب قبل خیس شده باشد .
در پختن آشی که با برنج همراه است باید توجه کنید که برنج آن باید کاملا له شده باشد .
گوشتی که برای پختن آش به کار میرود بهتر است از گوشت گردن یا سینه باشد .
موقع پاک کردن سبزی آش ساقههای سبزی را دور نریزید زیرا با استفاده از ساقههای سبزی آش لذیذتر میشود .
برای پختن آش بهتر است از خرده برنج ( نیمدانه ) استفاده کنید چون زودتر له میشود .
آبی که داخل آش میریزید باید آب جوش باشد و برای اینکه برنج کاملا باز شود آب را به دفعات در آش بریزید .
گندمی که میخواهید برای آش به کار ببرید بهتر است گندم پوست گرفته باشد و در ثانی با چرخ گوشت آن را چرخ کنید .
اگر میخواهید در آش از گوشت استفاده نکنید و آش شما خوشمزه شود حتماً از قلم گوساله که از وسط شکستهاید ، استفاده نمایید .
وقتی آش آماده میشود روی آن خود به خود میبندد در این صورت آش جا افتاده است .
در این کتاب طرز تهیه 126 مدل آش که در شهرهای مختلف ایران پخته می شود را با دستور کامل و ساده و روان بیان می کند .
طرز تهیه حلیم بادمجان :
مواد لازم برای 8 نفر
بادمجان 11 عدد
لوبیای سفید نیم کیلو
گوشت سر دست 1 کیلو
پیاز سرخ شده نصف پیمانه
کشک ساییده 4 پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن 350 گرم
طرز تهیه :
گوشت و لوبیا را با چهار لیوان آب بگذارید در حرارت ملایم بپزد . سپس پیاز سرخ کرده را به آ« اضافه کنید .
پوست بادمجان ها را بگیرید و با حرارت ملایم سرخ کنید .
لوبیا و گوشت که پخته شد با بادمجان مخلوط کنید و خوب بکوبید و با سه لیوان آب با حرارت ملایم خوب بپزید . گاهی حلیم را به هم بزنید تا کش پیدا کند و آب آن تمام شود .
در هنگام سرو با کشک مخلوط کنید .
حلیم را با نعناع و پیاز داغ و گردوی ساییده تزیین نمایید .