

کتاب سی کشتی ، یک فرمانده به قلم لیلا نظری گیلانده و دربردارنده خاطرات ناخدا فرید آگه دل از پیشکسوتان نیروی دریایی ایران اسلامی ست . این کتاب حاصل یک گفتگوی خودمانی با این فرمانده متواضع و موفق سالهای دفاع مقدس و سالهای پس از آن ؛ با قلمی روان و برای مخاطبین علاقه مند نوجوان است .
سی کشتی یک فرمانده عنوان کتابی با موضوع خاطرات ناخدا فرید آگه دل از نیروهای کهنه کار و قهرمانان نیروی دریایی ایران اسلامی ست .
در این کتاب از مجموعه قصه های دریا لیلا نظری آگنده نویسنده کتاب پای صحبت های شیرین و جذاب یکی از ناخداهای پیشکسوت نشسته است و زندگی نامه و خاطرات ایشان را از دوران دفاع مقدس ایشان را با قلمی روان برای مخاطبین نوجوان خود نقل می کند .
ناخدا آگه دل متولد سال 31 در باکو و بزرگ شده در تهران است . او با رتبه سوم و به عشق دریا و خدمت وارد نیروی دریایی شد .
ایشان برای آموزش ساخت کشتی و محقق کردن آرزوی مهندسی کشتی ، سال هایی را دور از وطن گذراند .
در روزهای سخت دهه شصت ناخدا آگه دل ؛ کار اسکورت کشتی های باری را به عهده گرفت . ایشان برای به سلامت رساندن این کشتی ها ابداعات و تلاش زیادی نمود و بدین سبب به درجه ناخدا یکم رسید .
در انتهای کتاب تعدادی تصویر از ایشان به چاپ رسیده است .
« موشک های هدفدار وقتی هدف را می دیدند ، از طریق امواجی که به سمت هدف می فرستادند ، آن را نقطه گذاری می کردند و دقیق می زدند به هدف . خاصیت مه پاش برای همین بود که هر وقت این موشک به سمت مان شلیک می شد ، امواج رادارش به دانه های آب می خورد و برگشت نمی کرد و هدف را گم می کرد . این یکی از راه ها بود که من اجرا می کردم . درست مانند ترفند آب پاشیدن به دودکش کشتی برای موشک های حرارتی که هدف شان دودکش ناو در داغ ترین جای کشتی بود ، چون حرارت موتورخانه از دودکش بیرون می آمد و موشک بلافاصله آنجا را می گرفت و به هدف خود اصابت می کرد . »
بخشی از کتاب سی کشتی ، یک فرمانده صفحه ی 169
جدول اطلاعات | مقادیر |
---|---|
موضوع | خاطرات ناخدا فرید آگه دل |
مولف | لیلا نظری گیلانده |
انتشارات | سوره مهر |
تعداد صفحات | 214 |
شابک | 9786000305376 |
وزن | 167 |
جلد | شومیز |
شماره کتاب شناسی ملی | 4945623 |
قطع | رقعی |