على صفايى حائرى - عین صاد

على صفايى حائرى انديشمند فرهيخته ، عارف شيدا و نويسنده و شاعر است . ایشان در شهر قم به دنيا آمد و دوره كودكى و نوجوانى را در اين شهر سپرى نمود .
شايد مهمترين پديده در اين دوره از حياتش ، « تجربه شهودى » است كه در پانزده سالگى داشته است . و همين تجربه ى شگفت ، سرآغاز پيدايش دگرگونى و تحول شگرفى در سراسر زندگيش گرديد . البته او ، پيرامون اين پديده جز به اشاره ، در چند سطر كوتاه از كتابى نداشته است.
نخستين كتابش را با عنوان « مسئوليت و سازندگى » به نگارش درآورد ؛ كه به واقع ، شالوده و ساختار تفكرش ، بر اين پايه استوار گشت . در اين كتاب « تربيت و سازندگى » را نخستين نياز انسان و زيربناى حركت او برمى شمارد .
صفائی بیش از پنجاه عنوان کتاب در زمینههای گوناگونی چون تربیتی ، نقد و روش نقد، ادبیات هنر ، روش تدریس و آموزش ، قرآن کریم و روش برداشت از آن، تفسیر و دیدارهای تازه با قرآن ، دعا و حدیث ، ولایت و امامت ، معارف اسلامی و آموزههای اقتصادی ، اجتماعی و اخلاقی اسلام نگاشته است که در غالب آنها با محوریت مسائل روز جامعه اسلامی کارکرده و کتبش به نوعی بر مبنای روش آموزش قرار گرفتهاست . انتشارات لیلة القدر ناشر تخصصی آثار وی است . به دلیل اهتمام زیاد صفایی بر انتقال روشهای برداشت از آیات و روایات به شاگردان و مخاطبین اش او را « آموزگار روشها » نامیدهاند .