موضوع کتاب مقتل مظلوم نقل مقتل از متون کهن همراه با اعراب گذاری و ترجمه فارسی است .
این کتاب به تلاش مرتضی وافی در 248 صفحه و با تدوین 28 مقتل از کتب کهن و مستند در انتشارات جمکران و در قطع رقعی به چاپ رسیده است .
روایات و مقاتل در منبع اصلی گاه دارای عبارت ناآشنا و سخت بوده لذا نویسنده همگام با طراحی صفحات و جلد تلاش نموده تا در عین روان سازی مطالب را به خوبی به مخاطب انتقال دهد و متن برای کسانی که با ادبیات عرب آشنایی کامل ندارند نیز قابل استفاده باشد .
کتب مرجع این کتاب عموما به قبل از تالیف بحارالانوار باز می گردد . کتبی مثل ارشاد شیخ مفید که هم از اعتبار علمی و هم اعتبار درستی برخوردار هستند .
اعراب گذاری متن عربی با نظارت فضلای حوزه و ادبیات عرب صورت گرفته است .
این مقاتل شامل دوره زمانی سحرگاه عاشورا تا کمی بعد از شهادت امام است .
آنچه در برخی آثار مقاتل دیده می شود بیشتر دست مایه گریه هستند تا در جهت بهره گیری اخلاقی اجتماعی و نشان دادن کشتی نجات بودن امام . انگیزه نویسنده در نگارش این است که از هرگونه خیال پردازی و اغراق بپرهیزد .
کربلا قصه ی بی پایان و همیشه تازه تاریخ است این کتاب قطره ای است برای آشنایی با دریا .
« زینب س از در خیمه گاه بیرون آمد و بر روی تپه کوچکی ایستاده بود و دو دست بر سر نهاد و گفت : آیا مسلمانی در میان شما نیست ؟! هیچ کس جواب او را نداد . سپس فریاد زد : ای وای برادرم ... زینب گفت : ای عمر آیا اباعبدالله را می کشند و تو به نظاره ایستاده ای ؟
عمر صورتش را از زینب برگرداند . شمر فریاد زد : منتظر چه هستید ؟
آنگاه از هر سو به حضرت حمله کردند . »
بخشی از متن کتاب مقتل مظلوم صفحه 218 و 219